Het RHCe verwerft archieven en collecties om de collectie actueel en relevant te houden. Voorwaarde is dat het materiaal de collectie versterkt. Komen we daar de stukken bijvoorbeeld meer te weten over de ontwikkeling van de regio in de laatste eeuw? Over bijvoorbeeld de ontginningen in de Peel en Kempen, de migratiestromen, de industrialisatie, de ontwikkelingen in de agrarische sector en de gevolgen voor het buitengebied? Of documenteert het materiaal juist een bijzondere gebeurtenis?

Niet alleen de informatiewaarde van het materiaal is van belang. Ook de omvang, de compleetheid, de mate van ordening, de materiële staat, en de inspanningen die gemoeid zijn met het in toegankelijke staat brengen wegen mee in de beslissing om materiaal te verwerven. Lees meer over het acquisitiebeleid.

Heeft u of heeft u weet van archief- of beeldmateriaal dat volgens u niet in de collectie van het RHCe mag ontbreken? Neem dan contact op door een mail te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan uiteraard ook: 040 264 99 40.