18 november 2021

We zijn nog op zoek naar versterking van ons team! Ben je een topper op het gebied van informatiebeheer, dan maken wij graag kennis met je. Lees onderstaande vacature en bel contactpersoon Michel Kollau of stuur ons een bericht door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het RHCe is een mooie club gedreven mensen die het informatiebeheer/de archieven in de regio Zuidoost Brabant bewaakt. We doen dat door in verbinding met gemeenten en openbaar lichamen te staan, advies te geven en inspecties uit te voeren.

Klik hier om naar de vacature te gaan.

Functie in het kort:
Je belangrijkste taak is RHCe vertegenwoordigen bij de aangesloten organisaties en inhoud geven aan het relatiebeheer. Je bent continu in gesprek met managers en informatiebeheerders van de organisatie en overtuigt hen van de noodzaak van goed archief- en informatiebeheer. Om je boodschap te onderbouwen voer je ook inspecties uit en rapporteer je daarover aan de desbetreffende organisaties. Je signaleert wettelijke en vakinhoudelijke ontwikkelingen die van belang zijn voor de aangesloten organisaties en adviseert hierover.

Daarnaast houd je toezicht op het informatiebeheer van gemeenten en andere organisaties vanaf het moment dat er archieven ontstaan. Daarvoor ga je zeer regelmatig de regio in om op te halen wat er leeft en speelt. Ook onderzoek je de impact van organisatieveranderingen op het informatiebeheer. Je toetst de inrichting van archiefsystemen en beoordeelt de kwaliteit van de digitale archieven. Voorlopig zijn de analoge archieven (vernietiging, overbrenging en archiefruimten) ook onderdeel van je werkzaamheden. Je blijft met je collega’s je team doorontwikkelen en neem je deel aan werk- en projectgroepen om jouw deskundigheid in te brengen.