19 mei 2022

Waarom dit (n)iets voor jou is.

  • Je hebt niet zo veel met geschiedenis
    Mmm… dat is inderdaad een minpuntje, maar niet getreurd. We houden ons niet alleen bezig met historische schatten uit het verleden. Als adviseur Informatiebeheer bij het archief zorg je ervoor dat gemeenten hun informatiehuishouding op orde hebben. Naast mensen, middelen en gebouwen is een gemeente afhankelijk van de informatie die men beheert. Hoe belangrijk is het dat bij het instorten van een parkeergarage de bouwtekeningen snel boven tafel komen? Of dat de burger zelf kan beoordelen of de besluitvorming in zijn gemeente over het zwembad juist is verlopen? Jouw taak doet er toe, want je helpt gemeenten om hun informatie juist te bewaren en deze toegankelijk te maken voor burgers. Dit  doe je door op pad te gaan en hun archieven te controleren. Je moet dus wel van puzzelen houden.
  • Je hebt het graag goed geregeld
    Een gespreid bedje zogezegd… Tja, qua arbeidsvoorwaarden is dat inderdaad het geval, qua werkprocessen nog niet. We zijn de organisatie opnieuw aan het opbouwen. Bij het RHCe werken we met een jong team van 22 mensen. Je krijgt veel ruimte om mee te denken hoe het anders en beter kan. Het RHCe is een van de grotere archiefdiensten in Nederland. We werken voor 20 gemeenten en 17 zogenaamde Openbaar Lichamen (zoals de GGD en de Veiligheidsregio) in Zuidoost Brabant. We controleren of zij hun informatie op orde hebben door audits te verrichten. Als je bij ons komt werken is geen dag saai, je ontwikkelt je in rap tempo tot deskundige. Heb je niet de juiste WO of HBO-papieren? Dan bieden we je aan een opleiding te gaan volgen op onze kosten.
  • Je werkt graag alleen
    Wij ook, daarom gebruiken we 2 dagen per week thuis om audits en notities verder uit te werken. De andere 3 dagen zitten we bij gemeenten aan tafel om daar audits (archiefcontroles) uit te voeren en zijn we op kantoor om samen met die andere 22 mensen het elke dag een beetje beter te doen. Alleen ga je snel, samen kom je verder. Ons doel is om informatie van de overheid transparant voor burgers te maken. Toegankelijkheid en betrouwbaarheid zijn daarbij sleutelwoorden. Ook helpen we mensen meer te weten te komen over hun eigen geschiedenis en die van de regio Zuidoost Brabant.

We zijn op zoek naar een gedreven professional die leuk, uitdagend werk zoekt, een prima salaris kan waarderen, het fijn vindt dat we in hartje centrum en vrijwel naast het NS station gevestigd zijn en die tijdens de lunchpauze meegaat om de beste koffietentjes van Eindhoven in kaart te brengen. Jammer dat jij dat niet bent. Maar twijfel je? Bel dan eens met Jolanda, 040- 264 99 50 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Als het klikt, gaan jullie samen alvast de lekkerste koffie van Eindhoven proberen te vinden. Maar thee mag ook!