23 juni 2022

Woensdag 22 juni lieten we (nieuwe) raadsleden in Zuidoost-Brabant kennis maken met het RHCe. Wat is het belang van goed informatiebeheer? Waar komt het RHCe vandaan en belangrijker, waar gaan we naartoe? Wat is de rol van raadsleden daarin? Bestuursvoorzitter Frank van der Meijden, directeur Hendrik Noppen en teamcoördinator Jolanda Louwers-Smeets wisten het publiek tot het einde toe geboeid te houden.

Met als kers op de taart… een rondleiding door de depots. Hier mochten zij enkele bijzondere archiefschatten bewonderen. Een charter uit 1653, de handtekening van Vincent van Gogh, originele tekeningen van Anton Pieck voor het sprookjesbos van de Efteling etc. etc.

Onze boodschap ‘preserveren voor de toekomst’ legden we uit door een potje jam te gebruiken. Ze kregen ons Jaarzine en een potje blauwe bessenjam (met een échte lakzegel) mee naar huis. Wij danken alle aanwezige raadsleden voor hun enthousiasme! In het najaar organiseren we nogmaals een dergelijke sessie voor raads- en collegeleden van de 20 gemeenten. Want niet alleen de jam proeft naar meer…